VST 64bits issue on OSX

8 posts / 0 new
Last post
otristan
Offline
Last seen: 8 hours 8 min ago
Joined: 3 Mar 2007 - 14:03
VST 64bits issue on OSX

Hi Jules,

It seems that the UI is broken in VST 64bits on Mac.

In Reaper (4.15/64bits), The Juce Demo plugin seems to haven an offset in the mouse up and the window of the plugin resize leads to some issue (drawing offset)

In Cubase (6.0.5/64bits), only the window of the plugin resize leads to some issue (drawing offset)

Could you take a look ?

Thanks,

Olivier

Shlomi
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Joined: 28 Dec 2010 - 13:06
Re: VST 64bits issue on OSX

If your Juce plugin is 32bit that could be the reason, the 64-32 bridges are not that good from what I saw..

otristan
Offline
Last seen: 8 hours 8 min ago
Joined: 3 Mar 2007 - 14:03
Re: VST 64bits issue on OSX

Bump.

The plugin has a native 64bits version.

Olivier

friscokid
Offline
Last seen: 8 months 1 week ago
Joined: 28 Dec 2007 - 11:06
Re: VST 64bits issue on OSX

I'm experiencing the same bugs.
The Reaper mouse offset as well as the window offset in a native 64 bit VST OSX version.

Jakob
Offline
Last seen: 3 months 1 day ago
Joined: 14 Jun 2010 - 18:45
Re: VST 64bits issue on OSX

friscokid wrote:
I'm experiencing the same bugs.
The Reaper mouse offset as well as the window offset in a native 64 bit VST OSX version.

Same here. Using the old 1.51 JUCE, though. Does anyone know if this is fixed with the latest JUCE version?
Jakob
Offline
Last seen: 3 months 1 day ago
Joined: 14 Jun 2010 - 18:45
Re: VST 64bits issue on OSX

What we are doing now, to determine the offset, is this (using the old 1.51 JUCE, though):

virtual void mouseDown
( const juce::MouseEvent& e )
{
    Point<int> desktopWaveComponentOffset = juce::Desktop::getMousePosition() - e.getPosition();
    // etc.
};
Jakob
Offline
Last seen: 3 months 1 day ago
Joined: 14 Jun 2010 - 18:45
Re: VST 64bits issue on OSX

Another issue we're experiencing ( (using the old 1.51 JUCE, though), is that buttons within the upper 26pixels (height of menu bar) do not receive mouse clicks.

jules
Offline
Last seen: 4 hours 39 min ago
Joined: 29 Apr 2013 - 18:37
Re: VST 64bits issue on OSX

Quote:
Using the old 1.51 JUCE, though. Does anyone know if this is fixed with the latest JUCE version?

1.51 is so long ago that I can't remember exactly what state it was in, but I'm pretty sure that all this stuff has been sorted out since then.